OMGEVING

MONTBRUN-LES-BAINS 

Het appartement ligt op een paar minuten lopen van het centrum van Montbrun-les-Bains. Een middeleeuws dorp met meerdere barretjes, restaurants en regionale winkeltjes. Het water van Montbrun-les-Bains heeft gezonde eigenschappen, en trekt al sinds de Romeinse tijd gasten voor de thermaalbaden. Tips en tricks? De VVV in het dorp helpt u  op weg. 

ONTDEK 

Wandelen, mountainbiken en fietsen, met de Mont Ventoux in de achtertuin is er genoeg te ontdekken. In de VVV in het dorp zijn veel wandel –en fietsroutes te vinden. 

In de regio zijn veel plaatsen om te ontdekken. Zelf zijn we enorme fan van Roussillon (bekend om zijn oker), L’Isle sur la Sorgue (markt op donderdag), Gordes (geweldig uitzicht) en Sisteron. 

Ook de bekendere plaatsen Nyons, Avignon en Vaison-la-Romaine zijn de moeite waard. 

GENIET

Geniet van het lekkere eten door lokale marktjes af te struinen en zelf te koken. Montbrun-les-Bains heeft een wekelijkse ochtendmarkt op zaterdag en in de zomer iedere maandag een Farmers Market. In Sault is er iedere woensdag markt.

U kunt de markt ook laten voor wat het is en u laten verwennen bij één van de restaurantjes in de omgeving. Het restaurant L’O des Sources op het landgoed is zeker aan te bevelen. Daarnaast zit in het dorp een geweldige pizzeria (La Tentation). Reserveren is wel aanbevolen! 

MONT VENTOUX  

Ieder jaar zijn er veel sportevenementen op en rondom de Mont Ventoux. De bekendste is toch wel de Tour de France. Een feest om bij aanwezig te zijn. De terrasjes in de omgeving zitten vol met fietsliefhebbers en wandelaars. 

Ook zijn er veel andere beklimmingen voor het goede doel. De tour du ALS, Klimmen tegen MS, het Groot Verzet Tegen Kanker en Ventoux3. Durft u het aan om mee te doen? Op de websites van de initiatieven is aanmelden mogelijk. 

MOTORTOCHTEN   

Iets minder sportief maar niet minder mooi zijn de ritjes met de motor. De bochten zijn hier eindeloos tot vervelends toe. In de omgeving zijn prachtige cols met de mooiste vergezichten.

De appeltaart bij de lunch is hier te vervangen voor de lekkerste ijsjes want de temperatuur in de regio is geweldig voor een motorrit. Ideeën opdoen? Onder ‘meer informatie’ een route door de Gorges de la Nesque. 

Bekend van TV

Even geleden is het programma B&B Zoekt Lief opgenomen op landgoed Château des Gipières. Deze zomer (2022) was Isabel iedere dag te bekijken op de Belgische televisie (VTM2). Geen schrik, het programma is al opgenomen. In aflevering 11 is Arno en ons appartement kort te zien.  

 

UITZICHTEN