OMGEVING

MONTBRUN-LES-BAINS 

Het appartement ligt op een paar minuten lopen van het centrum van Montbrun-les-Bains. Een middeleeuws dorp met meerdere barretjes, restaurants en regionale winkeltjes. Het water van Montbrun-les-Bains heeft gezonde eigenschappen, en trekt al sinds de Romeinse tijd gasten voor de thermaalbaden. De thermen zijn nog steeds te bezoeken. Tips en tricks? De VVV in het dorp helpt je  op weg. 

ONTDEK 

Wandelen, mountainbiken en fietsen, met de Mont Ventoux in de achtertuin is er genoeg te ontdekken. In de VVV in het dorp zijn veel wandel –en fietsroutes te vinden. 

Tip! Maak ook een wandeling langs én door de rivier de Toulourenc, erg leuk in de zomer ook met kinderen.

GENIET 

Geniet van het lekkere eten door lokale marktjes af te struinen en zelf te koken. Het dorp heeft een wekelijkse ochtendmarkt op zaterdag en in de zomer iedere maandag een Farmers Market. Je kunt de markt ook laten voor wat het is en je laten verwennen bij één van de restaurantjes in de omgeving. Het restaurant op het landgoed is zeker een must. 

Sault, Vaison-la-Romaine, Pierrelonque, er is genoeg te verkennen tijdens je vakantie. Ook de bekendere plaatsen Avignon en Nyons zijn de moeite waard. 

TOUR DE FRANCE  

Ieder jaar zijn er veel sportevenementen op en rondom de Mont Ventoux. De bekendste is toch wel de Tour de France. Een feest om bij aanwezig te zijn. De terrasjes in de omgeving zitten vol met fietsliefhebbers en wandelaars. 

Ook zijn er veel andere beklimmingen voor het goede doel. De tour du ALS, Klimmen tegen MS, het Groot Verzet Tegen Kanker en Ventoux3. Durf je het aan om mee te doen? Op de website kan je jezelf aanmelden. 

TOUREN MET DE MOTOR  

Iets minder sportief maar niet minder mooi zijn de ritjes met de motor. De bochten zijn hier eindeloos tot vervelends toe. In de omgeving zijn prachtige cols met de mooiste vergezichten.

De appeltaart bij de lunch is hier te vervangen voor de lekkerste ijsjes want de temperatuur in de regio is geweldig voor een motorrit. Ideeën opdoen? Onder ‘meer informatie’ een route door de Gorges de la Nesque. 

UITZICHTEN